«
  1. Anasayfa
  2. Ekonomi
  3. Tether, 8 Yıllık İstikrarı ve Yenilikleri Sürdürüyor

Tether, 8 Yıllık İstikrarı ve Yenilikleri Sürdürüyor

tether-8-yillik-istikrari-ve-yenilikleri-surduruyor.jpg

Tether, 6 Ekim 2014 tarihinde USD₮’i ilk defa piyasaya sürdüğünde her şey çok farklıydı.

 

Tether USD₮ başlangıçta tek bir yerde, Bitcoin'in üzerindeki Omni katmanında çıkartılıyordu. Bitcoin, USD₮ tokenlerinin atası olarak işlev gösterirken, Bitcoin ve Tether’in dayandığı teknolojiye gösterilen olağanüstü ilgi nedeniyle ortaya çıkan diğer blok zincirlerine de hızla yayılmışlardı. USD₮ tokenleri bugün 14 farklı zincirde çıkarılıyor.

 

Tether, stabilcoin fikrini 8 yıl önce geliştirdi. 10 yıldan kısa bir süre içinde, stabilcoinler bir kavramın kanıtı olmaktan çıkıp, yüksek hacimlerde kullanılan ve dolaşımda olan, 100 milyar Doların üzerinde ihraç edilmiş varlığa dönüştü.

 

USD₮ sadece en önde gelen blok zincirlerinde çıkarılan baskın stabilcoin olmakla kalmayarak, boyut olarak da çok hızlı bir şekilde büyüdü. İlk tedavüle çıkarılmasından itibaren 1 yıl içinde dolaşımda 450.000 USD₮’den daha fazla miktarda USD₮ vardı. Bundan 1 yıl sonra ise 7.000.000 USD₮’e yaklaştı.

 

2018 yılının sonunda toplam USD₮ ihracı 2 milyara ulaştı ve 2021 yılı itibariyle bu rakam 60 milyarın üzerine çıktı.

 

Tether, işlem hacmi bakımından da piyasa değerinin çok üzerinde bir performans sergilemeye devam ediyor. USD₮’in günlük işlem hacmi, diğer tüm stabilcoinlerin toplamını aşarak genellikle USD₮'nin toplam piyasa değerine yaklaşıyor veya bu değeri aşıyor. Bu olağanüstü başarı hem likiditeye hem de USD₮’e yönelik talebin bir kanıtı olarak işaret ediliyor.

 

USD₮, tüm kriptoların işlem gördüğü birincil para birimi olarak, kripto ekosisteminin önemli bir bileşeni olan türev ürünlerin çoğunu fiyatlandırmak amacıyla kullanılıyor.

 

USD₮’nin büyümesi, modern şirketlerin en başarılı büyüme hikayelerine rakip olacak nitelikte. Her ne kadar USD₮ ve bir şirket arasındaki farklılıklar nedeniyle gerçek bir karşılaştırma yapmak mümkün olmasa da Amazon, 8. kuruluş yıldönümünde 20 milyar dolara yakın bir değerlemeye ulaşabilmişti. Tether ise bugün toplam 68 milyar dolarlık bir piyasa değerine ulaşmış durumda.

 

Tether’in buluşunu bir başarı olarak adlandırmak hafif kalır, zira Tether, dünyanın dört bir yanındaki insanların ABD Dolarına erişim şeklini değiştirmeyi başardı.

 

USD₮, dünyanın birçok ülkesinde zorlayıcı koşullar, mali baskılar veya yozlaşmış rejimlerle karşı karşıya kalan insanlar için mali bir can simidi halini aldı. USD₮, Türkiye, Myanmar, Arjantin ve diğer çok sayıda ülkede mali özgürlük sağlayan bir araçtır.

 

 

Tether Rezerv Güncellemeleri

Tether en başından beri kendisini her bir USD₮’nin 1:1 oranında muhafazakâr, likit ve yüksek kaliteli teminatlarla desteklenmesini sağlamaya adadı.  Piyasa koşulları değiştikçe, Tether’in teminat seçenekleri de piyasa koşullarıyla birlikte değişiyor.

 

Tether daha öncesinde rezervlerinin bir parçası olarak A dereceli kıymetli evrak bulundururken, bu yıl içerisinde bu kıymetli evrak varlıklarını, Amerika Birleşik Devletleri Hazinesi varlıklarına dönüştürme sürecine girdi.

 

Amerika Birleşik Devletleri Hazine tahvillerindeki dinamikler 2022 yılı boyunca büyük ölçüde değişikliğe uğradı. Bu tahviller günümüzde ideal muhafazakâr, likit ve yüksek kaliteli teminatları temsil ediyor.

 

Tether, bir sonraki üç aylık beyanında şeffaflığa olan bağlılığını bir kez daha ortaya koyacak.  Portföy güncellemeleri, şu anda rezervlerinin 50 milyon dolardan azını oluşturan kıymetli evraklarda azalmayı ve varlıklarının 58.1'inin Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bonolarında tutulmasını içerecek.

 

Tether'in bu dönüşümü hiçbir azalma veya kayıp yaşamadan tamamladı. Zira Tether, bu teminatın kıymetli evrak veya ABD Hazine tahvili olmasına bakmaksızın her zaman en yüksek kaliteli teminatları tercih etti.

 

Tether ayrıca kripto piyasasındaki düşüş sırasında milyarlarca dolarlık USD₮ itfasını kolaylıkla gerçekleştirebildi ve kıymetli evrak varlıklarını Birleşik Devletler Hazine tahvillerine dönüştürmeyi sürdürdü.

 

Yaklaşmakta olan bu raporla Tether, işini ve sahip olduğu rezervlerin gücünü doğrulamaya devam edecek ve sektörün lider stablecoin’i olarak konumunu daha da güçlendirecek.

 

Tether’in rezerv varlıklarının dağılımını gösteren ilk beyanı 2021 yılının Haziran ayında yayınlanmıştır. Eylül 2021 tarihi itibarıyla Tether 69 milyar dolarlık bir piyasa değerine ulaştı ve 30 milyar doların üzerinde kıymetli evrak rezervini elinde tutuyor.

 

Tether 1 yıldan biraz daha uzun bir süre içinde bu rezervlerin neredeyse tamamını Birleşik Devletler Hazine tahvillerine dönüştürmeyi başardı. Tether, kendisini eleştirenlerin Tether'in bunu başaramayacağını ve yapamayacağını söyledikleri şeyleri yapmaya devam ediyor.

 

Tether kendisini eleştirenlerin yanıldıklarını kanıtlamaya devam etmeyi sabırsızlıkla bekliyor. Gelecek 8 yılda ve ötesinde olacak olan bu!

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Günlük Gazete Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *