«
  1. Anasayfa
  2. Teknoloji
  3. Görsel dünyasını yapay zekâ ile şekillendiriyor

Görsel dünyasını yapay zekâ ile şekillendiriyor

gorsel-dunyasini-yapay-zeka-ile-sekillendiriyor.jpg

Cam dünyasının devi Yorglass, Elon Musk ve Microsoft’un yapay zekâ şirketlerinin ortak çalışması olan Stable Diffusion ile kendi görsellerini tasarlıyor

 

Kolektif zekâ ve artırılmış teknolojinin kullanıldığı tasarlama ve uygulama çözümleri, yeni çağın modern markalara görsel bir hazine yaratıyor. Kavramları, nitelikleri ve stilleri kullanarak hayal edileni gerçeğe dönüştüren yapay zekâ uygulamaları, şirketlerim vermek istediği mesajlar için hayallerin ötesinde sonuçlar sunuyor. Bu yolla kendi görsel bankasını yaratmak için harekete geçen cam dünyasının yenilikçi temsilcisi Yorglass, Elon Musk’ın yapay zekâ şirketi OpenAI ve Microsoft’un yapay zekâ şirketi Stability.ai’nin birlikte hayata geçirdiği Stable Diffusion modelini kullanmaya başladı. Metinler aracılığıyla yapılan betimlemeleri görsellere dönüştüren bu modeli kullanarak görsel çalışmalarında yaratıcılık ve sürdürülebilirlik sağlayan şirket, sosyal medya içerik üretimine de yeni bir boyut kazandırdı. 

 

Cam endüstrinin global ve güvenilir tedarikçisi Yorglass, sektöründe ilklere imza atmaya ve köklü inovasyon mirasına yenilerini eklemeye devam ediyor. Şirket, son olarak tüm dünyada büyük ses getiren ve global devlerin kullandığı metinleri görsele çeviren yapay zekâ modelini uygulamaya alarak kendi görsellerini tasarlamaya başladı. Elon Musk’ın yapay zekâ şirketi OpenAI ve Microsoft’un yapay zekâ şirketi Stability.ai’nin geliştirdiği Stable Diffusion modeliyle çalışmaya başlayan Yorglass, yapay zekânın imkânlarını deneyimleyip kendi kullanımına göre şekillendirerek iletişim planını hazırlıyor. B2B alanda faaliyet gösteren bir firma olarak sektörel anlamda görsel bulmakta zorlandıklarını ifade eden Yorglass Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurumsal İletişim Yöneticisi Merve Yorgancılar Işıtmak, Stable Diffusion modelinin bu anlamda büyük kolaylık sağladığını ve stok görsel kullanımını azaltmada yardımcı olduğunu belirtti.

 

Yapay zekâ ile sosyal medya içerik üretimine yeni bir boyut kazandırdı

Yapay zekâ ile görsel oluşturma çalışmaları hakkında bilgi veren Merve Yorgancılar Işıtmak; “Şirket olarak B2B alanında faaliyet gösteriyoruz ve son tüketiciye hizmet vermediğimiz için ürettiğimiz ürünlerin görsel açıdan son hali etkileyici bir kompozisyonda sunulamıyor. Biz de iletişim çalışmalarımıza yeni bir kimya kazandıracak teknolojilerin arayışına girdik ve dünya devlerinin yapay zekâ ve kolektif aklı görselleştirmede kullandıklarını gördük. Elon Musk’ın yapay zekâ şirketi OpenAI ve Microsoft’un yapay zekâ şirketi Stability.ai’nin ortak geliştirdiği Stable Diffusion modelini inceledik. Bu model, doğal dildeki açıklamalardan dijital görüntüler oluşturmak için kullanılıyor. Bu yöntemle birkaç saniye içinde 512×512 piksel boyutunda görüntüler oluşturulabiliyor. Biz bu model ekseninde kendi tasarım ekibimizle görsel dünyamıza istediğimiz perspektifte hayat verebiliyoruz. En önemlisi zamandan tasarruf edebiliyor ve görsel çeşitliliği artırarak farklı yenilikleri deneyimleyebiliyoruz” dedi.

 

Cam sektöründe kullanan tek firma 

Bu zamana kadar sektöre birçok ilki kazandırdıklarına dikkat çeken ve iletişim çalışmalarında Stable Diffusion modelini kullanan sektörlerindeki tek firma olduklarını söyleyen Merve Yorgancılar Işıtmak; “Yarım asırdır cam sektöründe faaliyet gösteren büyük bir şirket olarak başarımızın temelinde yenilikleri keşfetme merakı ve inovasyon mirası yatıyor. Her zaman bizi sürdürülebilir olarak daha ileriye taşıyacak çözümlere odaklandık ve öncü bir konumda yer almayı başardık. Şimdi de sosyal medya içeriklerimizi yapay zekâ ile görselleştiriyor, aslında hayallerimizi somut birer görsel sanata dönüştürüyoruz. Bu model sayesinde arayış içinde olduğumuz alternatif kaynakları artırmakla kalmıyor, aynı zamanda görsel dünyanın zenginliğini sürekli hale getiriyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.  

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Günlük Gazete Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *