«
  1. Anasayfa
  2. Eğitim
  3. Anadolu Hayat Emeklilik ve Buğday Derneği’nden “Tohum Kumbaram” Sosyal Sorumluluk Projesi

Anadolu Hayat Emeklilik ve Buğday Derneği’nden “Tohum Kumbaram” Sosyal Sorumluluk Projesi

anadolu-hayat-emeklilik-ve-bugday-derneginden-tohum-kumbaram-sosyal-sorumluluk-projesi.jpg

Anadolu Hayat Emeklilik ve Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği, ‘Tohum Biriktir, Geleceği Değiştir!’ sloganıyla “Tohum Kumbaram” sosyal sorumluluk projesini hayata geçiriyor. Doğa ile bağlantısı zayıflayan çocuklara, daha iyi bir gelecek vizyonuyla tohum biriktirme alışkanlığı kazandırarak, çocuklarda üretim-tüketim dengesi bilincini ve ileri dönüşüm kültürünü yaygınlaştırmayı amaçlayan proje kapsamında ilk etapta 3 yılda 25 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor. 

 

Sürdürülebilir bir gelecek yaratma yolunda adımlarını her geçen yıl hızlandıran Anadolu Hayat Emeklilik, Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği iş birliğiyle önemli bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçiriyor. Çocukların doğayla bağlarını güçlendirmeyi, doğaya uyumlu bir yaşam sürerken gündelik yaşamlarında tohum konusundaki farkındalıklarını artırıp yeni sorumluluklar kazanmalarını hedefleyen Anadolu Hayat Emeklilik ve Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği, “Tohum Kumbaram” projesinin detaylarını duyurdu. 

 

Büyük şehirlerde toprakla ve doğayla ilişkisi sınırlı kalan ilkokul birinci ve ikinci sınıf öğrencilerini önceliklendiren “Tohum Kumbaram” projesi, çocuklar ve ebeveynlerinde tohum konusunda farkındalık yaratarak çocuklara erken yaşta tohum biriktirme alışkanlığı kazandırmayı amaçlıyor. Okullarda düzenlenecek “Tohum Kumbaram Atölyeleri” aracılığıyla çocukların, tohumun bir atık değil, kıymetli bir hazine olduğunun farkına varmaları sağlanacak ve yedikleri meyve ve sebzelerin tohumlarını tohum kumbaralarında biriktirerek toprakla buluşturabilecekleri anlatılacak. 

 

“Tohum Kumbaram” Projesi ile farkındalık hareketi başlatıyoruz

Kuruldukları günden bu yana, bireylerin üretken oldukları dönemdeki hayat standartlarının sürekliliğini hedeflediklerini belirten Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Murat Atalay yaptığı konuşmada: “Hem ürünlerimiz hem de hayata geçirdiğimiz sosyal sorumluluk projelerimiz ile sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek için sektöre öncülük etmekten gurur duyuyoruz. Tohum Kumbaram’ da bu projelerimizin en yenisi. Atık miktarını azaltmak amacıyla ‘İleri Dönüşüm Hareketi adını verdiğimiz sosyal sorumluluk projemizi geçen sene hayata geçirmiştik. Kullanmadığımız eşyaları çöpe göndermek yerine biraz yaratıcılıkla farklı ürünlere dönüştürüp yeniden işlev kazandırdığımız ileri dönüşüm fikirlerini paylaşmaya devam ediyoruz. Buradan yola çıkarak doğanın bize sunduğu ileri dönüşüm modelini örnek alıp topraktan geleni toprağa geri kazandırmak üzere ‘Tohum Kumbaram’ sosyal sorumluluk projemizi hayata geçirmeye karar verdik. Tohumla çocuğu buluşturan yeni projemizi Buğday Derneği iş birliği ile gerçekleştiriyor, bir farkındalık hareketi başlatıyoruz. Bu proje ile, geleceğimiz olan çocukların doğaya dair farkındalıklarını artırmayı ve onlara geleceği inşa ederken yeni sorumluluklar kazandırmayı hedefliyoruz” dedi. 

 

Atalay sözlerini şöyle sürdürdü: “Faaliyet gösterdiğimiz bireysel emeklilik ve hayat sigortası sektörünün varoluş amacının bireylere daha iyi bir gelecek sunmak üzerine kurulduğu düşünüldüğünde sürdürülebilir gelecekten bahsetmemek mümkün değil. Daha iyi bir gelecek yaratma yolunda gerçekleştirdiğimiz örnek çalışmaların referansıyla bugün yeni bir adım daha atmanın heyecanı içindeyiz. Önümüzdeki dönemde de, her faaliyetimizde sürdürülebilirliği iş modelimizin merkezinde konumlandırarak insanı, çevreyi ve toplumsal faydayı odağa alan projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz.”

 

“Çocukların içine iyilik tohumları ekeceğiz” 

Buğday Derneği’nin sağlıklı bir gelecek için 20 yıldır ortaya koyduğu dönüştürücü modellerin ve projelerin tecrübesiyle, ilk çocuk projelerini Anadolu Hayat Emeklilik ile birlikte hayata geçiriyor olmaktan ve bu sayede çocuklara ulaşabilmekten mutluluk duyduklarını açıklayan Buğday Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Leyla Aslan, “Tohum ve çocuk yeryüzünde birbirine en çok benzeyen iki kıymetli varlık. Onların içlerinde barındırdıkları mucize potansiyeli ancak uygun şartlar sağlanırsa ortaya çıkabilir. Bizler ‘Tohum Kumbaram’ projesi ile çocukların tohumlar ile tanışmasına, onları fark etmelerine yardımcı olmayı amaçlıyoruz. Bu vesileyle doğanın sahibi değil, parçası olduğunun farkında olmaları için çocukların içlerine iyilik tohumları ekeceğiz. Bugünün tohumlarına sahip çıktığımız projemizde, çocuklara dünyaya daha güzel ve iyi bakabilmenin yolunu göstermek için rehberlik edeceğiz” dedi.

 

Çocuklar ‘Tohum Kumbaram Atölyeleri’nde tohum topu yapmayı öğrenecek

2022-2023 eğitim öğretim yılında “Tohum Kumbaram Atölyeleri” ile başlayacak olan ‘Tohum Kumbaram’ Projesi kapsamında birinci ve ikinci sınıf öğrencileriyle atölyeler düzenlenecek. Evden getirecekleri cam kavanozların içine ilk tohumlar birlikte atılacak. Gündelik yaşam içinde yedikleri meyve ve sebzelerin tohumlarını biriktirdikleri bu kavanozlardaki tohumları zamanı geldiğinde aileleri ya da öğretmenleriyle birlikte toprakla buluşturacaklar. Tohum topu yapma etkinliği ile zenginleşecek atölyelerde, çocuklarla yapılan tohum toplarına birer ağaç olabilme şansı verilirken, toprağın canlandırılması ile var olan ağaçlara ve doğaya da fayda sağlanacak. Proje kapsamında ayrıca fiziksel olarak ulaşılamayan okulların öğretmenlerine de online eğitim verilerek çok daha fazla çocuğa ulaşılacak.

 

25 bin çocuk tohumla tanışacak

‘Tohum Biriktir, Geleceği Değiştir!’ sloganıyla hayat bulan “Tohum Kumbaram” sosyal sorumluluk projesinin birinci yılında 2022-2023 eğitim öğretim yılı boyunca İstanbul’da 12 okulda düzenlenecek atölyeler ve 100 çevrimiçi öğretmen eğitimiyle 3.400 çocuğun tohum ve toprakla buluşması; ikinci ve üçüncü yıllarda ise her yıl 6.800 çocuğa ulaşılması planlanıyor. Projenin ikinci yılından itibaren İstanbul’un yanı sıra, Ankara ve İzmir’den gelen atölye talepleri de eklenerek hem okul sayısı hem de çevrimiçi eğitimlerin artırılmasıyla ilk etapta, 3 yılın sonunda 25.000 bin çocuğa tohum eğitimi verilmesi hedefleniyor.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Günlük Gazete Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *